صنعتی‌سازی ساختمان، راهکاری برای عبور از چالش‌های مسکن

ساختمان

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی سیستم قاب‌های سبک فولادی سردنورد شده (LSF) ایران با تشریح مهم‌ترین چالش‌های صنعت ساختمان، توسعه صنعتی‌سازی را ضرورتی ملی دانست و خواستار تشکیل کارگروه ملی، تسهیل صدور مجوزها، اجرای پروژه پایلوت و تدوین آیین‌نامه تخصصی برای توسعه این بخش شد.

به گزارش صدای مهندس و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حسن نظرزاده دباغ، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی سیستم قاب‌های سبک فولادی سردنورد شده (LSF) ایران، در نشست هم‌اندیشی تشکل‌های حرفه‌ای حوزه ساخت‌وساز، با اشاره به مشکلات صنعت ساختمان، اظهار کرد: «امروزه این صنعت با چهار مسئله جدی شامل طولانی بودن زمان ساخت، افزایش مستمر هزینه‌های ساخت، کمبود عرضه مسکن متناسب با نیاز و عدم تأمین منابع مالی مناسب توسط بانک‌ها و مؤسسات مالی مواجه است.»

ضرورت حرکت به سمت صنعتی‌سازی

وی با بیان اینکه فناوری‌های نوین صنعت ساختمان از جمله سیستم LSF، ساختمان‌های پیش‌ساخته و مدولار امکان کاهش بیش از ۵۰ درصدی زمان اجرا، افزایش کیفیت و کنترل قابل‌توجه مصرف انرژی را فراهم کرده‌اند، تأکید کرد: «مشکل اصلی کشور کمبود فناوری نیست، بلکه فاصله میان فناوری موجود و اجرای عملی آن است.»

نظرزاده دباغ نخستین درخواست این انجمن را تشکیل کارگروه ملی توسعه صنعتی‌سازی ساختمان با اختیارات اجرایی و عملیاتی، به مسئولیت وزارت راه و شهرسازی و با حضور نمایندگان دولت، بخش خصوصی و تشکل‌های تخصصی عنوان کرد. به گفته وی، هدف از تشکیل این کارگروه، ارائه برنامه اجرایی، بررسی ظرفیت‌های عملیاتی استفاده از فناوری‌های نوین و فرهنگ‌سازی در حوزه صنعتی‌سازی به‌صورت عملکردی است و برای فعالیت آن حداکثر ۶۰ روز زمان پیشنهاد شده است.

وی همچنین پیشنهاد داد جلسات این کارگروه به‌صورت مستمر و ماهانه با حضور مقام عالی وزارت راه و شهرسازی برگزار شود و گزارش عملکرد هر سه ماه یک‌بار برای اطلاع ریاست‌جمهوری ارائه شود.

تسهیل مجوزها و اجرای پروژه پایلوت

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی LSF ایران دومین درخواست این انجمن را ایجاد مسیر سبز (VIP) برای صدور پروانه ساختمانی پروژه‌هایی عنوان کرد که از فناوری‌های صنعتی‌سازی استفاده می‌کنند. وی معتقد است ارائه تخفیف‌ها و یارانه‌های ویژه در این بخش، انگیزه لازم را برای ورود سرمایه‌گذاران و سازندگان به حوزه صنعتی‌سازی فراهم خواهد کرد.

وی سومین درخواست انجمن را تخصیص یک قطعه زمین با زیرساخت آماده برای اجرای یک پروژه پایلوت ملی اعلام کرد و گفت: «این پروژه باید با ظرفیت حداقل ۱۰۰ واحد مسکونی و به روش کامل صنعتی‌سازی، توسط انجمن و با همکاری سایر انجمن‌ها تحت نظارت وزارت راه و شهرسازی اجرا شود؛ پروژه‌ای که قابلیت استفاده به‌عنوان اسکان موقت و دائم در زمان بحران را داشته باشد.»

نظرزاده دباغ با اشاره به ظرفیت‌های این فناوری افزود: «از این صنعت می‌توان برای اسکان موقت و دائم در زمان بحران و حتی هنگام وقوع جنگ بهره برد.»

تدوین آیین‌نامه تخصصی صنعتی‌سازی

وی چهارمین درخواست انجمن را تدوین آیین‌نامه صدور پروانه تخصصی صنعتی‌سازی ساختمان برای شرکت‌های حقوقی و افراد حقیقی با همکاری وزارت راه و شهرسازی و زیر نظر انجمن‌های تخصصی عنوان کرد.

نظرزاده دباغ افزود انجمن LSF ایران با همکاری سایر انجمن‌های تخصصی ذی‌صلاح آمادگی دارد توان فنی، اجرایی و مدیریتی خود را برای اجرای این پروژه‌ها در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهد.

اجرای پروژه‌های موفق، مؤثرتر از صدها بخشنامه

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی LSF ایران در جمع‌بندی سخنان خود تأکید کرد: «امروز کشور بیش از هر زمان دیگری به نمونه‌های موفق عملیاتی نیاز دارد و اگر تنها یک پروژه ملی موفق به روش کامل صنعتی‌سازی اجرا شود، اثر آن از ده‌ها همایش، صدها جلسه و هزاران صفحه بخشنامه بیشتر خواهد بود.»

وی همچنین گفت: «صنعتی‌سازی ساختمان یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی ملی برای تأمین مسکن، افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های ساخت و حفظ منابع ملی و جلوگیری از هدررفت انرژی است.»

نظرزاده دباغ در پایان با اشاره به نهضت ملی مسکن اظهار کرد: «برای به سرانجام رسیدن پروژه‌های مسکن باید قراردادها بازنگری شود؛ در غیر این صورت به نتیجه مطلوب دست نمی‌یابیم.»

ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *